Yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarı olan güneş gözlükleri yüzlerce farklı marka tarafından üretilmekte. Ancak her üründe olduğu gibi tasarımı, kalitesi, modası ile bazı markalar ön plana çıkıyor. Tüm dünyada yaz aylarının yaklaşması ile beraber moda dergileri ve internet siteleri de “en iyi güneş gözlüğü” başlığıyla kendilerine göre en şık buldukları modelleri ve markaları listeliyorlar. Listenin değişmez üyeleri modayı biraz yakından takip eden herkesin bildiği Prada, Ray-Ban, Fendi, Gucci, Cartier, Chanel ve Dior.
Ray-Ban 80 yılı aşkın bir süredir güneş gözlüğü üreten en popüler gözlük markaları arasında yer almakta. Bir Ray-Ban satın almak istediğinizde en az 250-350 TL’yi gözden çıkarmaya karar vermişsiniz demektir. Bu durumda haklı olarak orijinal olduğundan emin olmak istersiniz. Dünya’da Ray-Ban güneş gözlüklerinin kopyasını üreterek bunları piyasaya süren sayısız şirket bulunmakta. Ray-Ban’de bunu engellemek için gözlüklerini, cam üzerindeki logo, gözlükle birlikte verilen temizleme bezindeki kırmızı fon üzeri Ray-Ban yazısı ve diğer taklit edilmesi zor (daha doğrusu pahalı) olan bazı özelliklerle üretmektedir.
Anti-Refle Kaplamalar Yansıma yapmayan özelliği ile daha estetiktir.
Elektromanyetik dalgalarla, Radyasyonu filtre eder ve termal ( ısı ) etkisinden korur
Yansımaları keserek parlak ışıkların neden olduğu rahatsızlığı önler, görüş keskinliği sağlar.
İç mekanlarda ve geceleri tamamen renksiz olup, dış mekanlarda ultraviyole ışınlarının yoğunluğu oranında renk değiştiren camlardır.
Işığı belli bir düzlemde geçirerek, yatay yüzeylerden yansıyan güneş ışığının getirdiği rahatsız edici yoğun yansımaları polorize filtresinden absorbe eder ve kontrast bozulmalarını düzeltir.
CPF Camları ( Corning Photochromic Filters ) : Işığın farklılaşan koşullarına çabuk uyum sağlama imkanı vererek ; UV ışıklarını filtre ettiği gibi mavi ışığıda filtre eder. Özellikle ileri düzeyde görme bozukluğu olan kimselere tavsiye edilir.
UVA ( 315 – 380 nm ) – UVB ( 280 – 315 ) güneş ışıklarını en teklikeli formlarıdır. Gözün erken yaşlanmasını, katarakt, göz kapağı kanseri ve diğer cilt kanserlerine sebep oldukları bilinmektedir.